Priser inkl. moms

Returer och reklamationer

ALLMÄNT

STYLISH DONNA AB (556845-0968) bedriver verksamheten för STYLISHDONNA.se

Vänligen observera att STYLISH DONNA inte tar emot returer med andra fraktbolag än Posten, och löser under inga omständigheter ut returer mot postförskott eller efterkrav.

För att göra en retur följ våra anvisningar nedan, eller kontakta Kundtjänst för närmare vägledning.

Ångerrätt

Vår ambition är att du ska vara nöjd med din vara. Hos STYLISH DONNA har du alltid 14 dagars ångerrätt. Det innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 14 dagar från det att du har tagit emot den beställda varan (ångerfristen).

Ångerrätten gäller inte följande typer av varor:

- Varor som har tillverkats enligt dina anvisningar, eller som på annat sätt har fått en tydlig personlig prägel;

- Specialbeställningar som inte ingår i det ordinarie sortimentet; eller

- Varor med bruten försegling som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl (exempelvis underkläder, strumpbyxor, stay-ups, kosmetiska produkter, badkläder och liknande produkter).

I samband med en beställning av vara för vilken ångerrätt inte gäller får Du tydlig information om detta. Om en vara har förseglats får du inte bryta förseglingen om du vill kunna utöva din ångerrätt. Rätten att ångra sig upphör alltså när Du bryter förseglingen.

Om Du vill ångra köpet ska Du, innan ångerfristen löpt ut, skicka ett klart och tydligt meddelande till STYLISH DONNA på det sätt som anges här. Du ska ange ditt namn, din adress och annan relevant information, t.ex. ordernummer, fakturanummer och namn på varan i meddelandet.

Vid utövande av ångerrätten betalar du returfrakten och ansvarar för varans skick efter det att du har mottagit varan samt under returfrakten. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till STYLISH DONNA. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong. Bifoga alltid originalförpackningar och eventuella märkes-tags. Returer ska göras till STYLISH DONNA enligt de metoder och anvisningar som anges här nedan, se "STEG FÖR STEG".

När Du ångrar ditt köp betalar STYLISH DONNA tillbaka det belopp som Du betalat för varan, inklusive leveranskostnader. Undantag gäller för eventuella tillkommande leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den standardleverans som STYLISH DONNA erbjuder. Vid retur av del av order återbetalas leveranskostnaden inte. På det belopp som ska återbetalas har STYLISH DONNA rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att Du har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

Byten

Hos oss har du rätt att inom 14 dagar byta dina vara, exempelvis om det skulle visa sig att storleken inte passar. Den returnerade varan måste lämnas tillbaka i originalskick, i annat fall gäller inte bytesrätten.

Bifoga alltid originalförpackningar och eventuella märkes-tags. Vid byten står du själv för returkostnaden.

Om du vill byta din vara snabbt så rekommenderar vi att du lägger en helt ny order på bytesvaran via hemsidan + anger korrekt returanledning i fältet "Dina kommentarer" vid betalning i kassan, exempelvis "Byte/fel storlek i tidigare lagd beställning".

En fördel med att du lägger din nya order helt själv är att du inte behöver vänta lika länge på att vi ska få in din retur och behandla den för att sedan skicka ut bytesvaran. När vi sedan mottagit den returnerade varan från dig så återbetalar vi beloppet på samma sätt som du ursprungligen gjorde din betalning till oss.

Reklamationer

Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Om du skulle få en fellevererad eller deffekt vara vänligen kontakta Kundtjänst snarast möjligt, dock senast inom 14 dagar efter mottagandet. Det gäller även om varan är skadad vid leverans. Självklart ersätter vi frakten vid felleveranser samt godkända reklamationer, i annat fall står du för returkostnaden själv.

När du gör en reklamation ange alltid tydligt anledningen till reklamationen för att vi enklare ska kunna avhjälpa felet, antingen genom att kontakta Kundtjänst eller genom att ange en felbeskrivning på returnotan. Vid samtliga reklamationer görs en närmare utredning av produkten. Det medför att vi i vissa fall måste skicka reklamationen vidare för utredning till berörd leverantör vilket medför en längre handläggningstid av ärendet. Dina åsikter som kund värderas högt av oss, därför ber vi dig att kontakta oss vid eventuella problem.


STEG FÖR STEG

1 Returnota

Det går inte att returnera varor som inte har en returnota som anger ditt kundnummer och ordernummer. Returnotan kan du enkelt skapa själv på tre olika sätt:

i) genom att skriva ut din tidigare orderbekräftelse som skickades ut till dig per mail vid beställningen där du för hand skriver ordet "RETUR", eller

ii) genom att du tar fram följesedeln som följde med vid den ursprungliga leveranser och för hand skriver ordet "RETUR", eller

iii) för hand eller med hjälp av dator skriver ut "RETUR", ditt kundnummer och ordernummer på ett blankt papper.

När du gör en reklamation ange alltid tydligt anledningen till reklamationen för att vi enklare ska kunna avhjälpa felet, antingen genom att kontakta Kundtjänst eller genom att ange en felbeskrivning på returnotan.

Returnotan lägger du sedan i försändelsen innan du försluter det och skickar det till oss. Anledningen till det är att vi enkelt måste kunna fastställa vem som är avsändaren till den inkomna returen.

2 Frankering / Returfraktsedel

Om en vara är fellevererad eller felaktig står vi för returportot, i annat fall står du för returkostnaden själv. Observera att STYLISH DONNA inte accepterar returer med andra fraktbolag än Posten, och vi kommer inte att lösa ut returer mot postförskott eller efterkrav.

i) Ångerrätt/Byten: Frankera försändelsen själv och adressera den till: STYLISH DONNA, Box 2048, 127 31 Skärholmen.

ii) Reklamationer: Vänligen kontakta Kundtjänst och ange orsak till reklamationen som sedan skickar ut en förfrankerad returfraktsedel till din e-mail. Denna kan du sedan skriva ut och klistra fast på paketet. Adressen som försändelsen ska till står angiven på denna.

Du har möjlighet att be Kundtjänst om en förfrankerad returfraktsedel även vid Ångerrätt/Byten, men i sådant fall debiteras du från 39 SEK i returporto i efterskott vid returåterbetalningen.

Det alltid är du som kund som bär det ekonomiska ansvaret för att din retur kommer fram till oss.

3 Övrigt - Försändelsens mått och vikt


Om returpaket överstiger 2 kg så behöver man dela upp sin försändelse. 
Maximalt tillåtna mått för brev: Längd: 600 mm
 B + L + T 900 mm
. Högsta vikt är 2 kg.
 Vid fler frågor ber vi er att kontakta Kundtjänst.


ÅTERBETALNING

STYLISH DONNA återbetalar dina pengar på samma sätt som du ursprungligen gjorde din betalning till oss. Normalt tar det 1-2 veckor från att du skickat din retur till oss innan du erhåller återbetalning.

Kortbetalning

Om du betalat med bankkort/betalkort så återför vi pengarna till ditt konto. Fraktkostnad debiteras vid retur. Tänk på att pengarna går tillbaka på samma datum då du en gång gjorde din beställning. När du gör ett kontoutdrag eller ringer din bank får du se tillbaka i transaktionerna.

Faktura

Om du betalat med Klarna faktura ändrar du beloppet för de varorna du väljer att returnera. Följande avgifter betalar du vid retur: 1) Varor du har valt att behålla, 2) Fraktavgift, 3) Faktureringsavgift, och 
eventuellt 4) Returavgift
.

Om du väljer att returnera hela beställningen debiteras du för fraktkostnad samt fakturaavgift som ska betalas in på den nya fakturan du får hemskickad. Först när vi mottagit returen och granskat varan/varorna kan vi kreditera varuvärdet på fakturan.

Konto/delbetalning

Om du väljer att returnera hela beställningen, så kommer fakturan att justeras på ditt kundkonto hos Klarna. 
Fraktkostnad samt fakturaavgift debiteras vid retur, och kommer att vara aktiv på din nästkommande faktura du får hemskickad efter att ditt returpaket har blivit fullständigt registrerat.

 Skulle du välja att returnera delar av beställningen kommer beloppet att justeras på din nästkommande faktura du får hemskickad. Först när vi mottagit returen och granskat varan/varorna kan vi kreditera dess värde.

PayPal

Om du betalat med PayPal så återför vi pengarna till ditt PayPal-konto. Fraktkostnad debiteras vid retur.


FÖRSÄNDELSER

Ej hämtat/utlöst paket

Skulle vi få tillbaka försändelser som inte lösts ut från Posten, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga de kostnader som uppstår i samband med en sådan retur, inklusive hanteringskostnad om totalt 149 SEK. Faktura skickas ut inom tre dagar från datumet då det outlösta paketet registrerats hos oss.


TVIST

Allmänna reklamationsnämnden

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Nyheter

2012-08-02

Exempel nyhet 1

Här kan du lägga upp nyheter kontinuerligt som är knutet till ert företag eller produkter.
Erbjudanden
En produktkategori som ni gärna vill ska få extra exponering.
Produktkategorin kan innehålla rabatterade eller nya varor till exempel.
För att komma till kategorin direkt via erbjudandet kan dem klicka på den här länken.
Storsäljare
Här kan du skapa erbjudanden som du kan koppla till unika produkter. I det här fallet vill vi lyfta fram en storsäljare som många kunder önskar köpa.
Låt dig inspireras¤stylish donna live¤Vad nätets mest stylish kvinnor köper just nu
1003039
Alba Lyx, Röd/StålDimacci
1.275 SEK
1002026
Heart, Red lovePhantasya
549 SEK
1013067
Halsband, You make the sun come outBjörg
1.620 SEK
1022086
Malena String, Magenta/SvartBordelle
650 SEK
Kuvertväska, Love Petite SvartParis Hilton
399 SEK 200 SEK
1022037
Push-Up Bodice BH, SvartBordelle
1.650 SEK
1010143
Armbandslänk, Stål/KristallDyrberg/Kern
749 SEK
1013065
Anatomic Heart, RoséguldBjörg
2.160 SEK
1010230
Prominencia, Läder/SilverDyrberg/Kern
1.199 SEK
1013085
Big Nest Ring, Sterling silverBjörg
3.259 SEK
1002027
Heart, Mystic purplePhantasya
549 SEK
1014084
Örhängen, 18kt Guld & RubinerLara Bohinc
4.295 SEK 3.595 SEK
1010028
Laurino, Silver stålDyrberg/Kern
439 SEK
1008006
Marilyn ring, SilverClio Blue
489 SEK
1013106
Armband Poems, Guld/HerikemerBjörg
2.245 SEK 1.499 SEK
1007020
Classic Swarovski, VitHultquist
169 SEK
1021037
Pure Matt 20 Stay-Ups, SvartFalke
219 SEK
1021046
Pure Matt 50 Tights, SvartFalke
199 SEK
1013012
Anatomic Heart, RoséguldBjörg
885 SEK
1013060
Small Anatomic Heart, SvartBjörg
1.080 SEK